Homekoira on lahjomaton työkalu


Homekoira haistaa tarkasti
Homekoira haistaa tarkasti
Pirkolle haistelutyö on hauskaa ja mielekästä leikkiä
Pirkolle haistelutyö on hauskaa ja mielekästä leikkiä
Homekoirapalvelu Homehurtta
Homekoirapalvelu Homehurtta

Koira pystyy haistamaan ja erottelemaan jopa 2000 eri hajua. Koiran hajuaisti kehittyy aina vain paremmaksi, mitä enemmän se sitä käyttää. Koira on lahjomaton ja haistaa myös näkymättömissä olevat vauriot sekä kuolleen tai kuivuneen homekasvuston. Kuivunutkin homekasvusto voi aiheuttaa sairastelua ja oireita.

Homekoira on opetettu ilmaisemaan yleisimmät noin 30 eri homelajia sekä sädesienet. Koira oppii uusia homelajeja jatkuvasti tarkastuskäynneillä sekä kouluttamalla.

Homekoiran suorittama hometarkastus on tarkka, nopea, siisti, edullinen ja luotettava tapa paikantaa homevauriot pintoja rikkomatta. Homekoira on puolueeton, lahjomaton ja ehdottoman rehellinen. Tarkastuksessa mukana on osaava ja koulutettu ohjaaja, joka tulkitsee koiran mahdollisia ilmaisukohtia.

Asuntokauppaan liittyvissä tarkastuksissa on homekoira ainoa luotettava mittauslaite piilevien mikrobilähteiden ja homeiden paikantamiseen ja kokonaistilanteen selvittämiseksi.

Koiran havaintojen perusteella jatkotutkimukset ja toimenpiteet voidaan kohdentaa oikeisiin kohtiin. Homekoiran merkitsemiin kohtiin on tehtävä riittävät lisätutkimukset, jotta tiedetään mistä koiran merkinnät johtuvat ja miten mahdollisessa korjauksessa tulisi edetä. Homekoiran käytöstä on hyötyä myös silloin, kun halutaan teettää kiinteistössä kuntokartoitus. Koira ei korvaa kuntokartoitusta, mutta se on lahjomaton työkalu kartoituksen tueksi.

Homekoirapalvelu-Homehurtan ohjaajalla on pitkä kokemus rakennusalalta sekä kokemusta kosteusvaurioiden synnystä. Käynnistä saat aina mukaasi valokuvallisen raportin, joka on myös mahdollisten jatkotutkimusten tukena, että ne voidaan kohdentaa oikeisiin kohtiin. Raportti helpottaa myös korjaussuunnitelmien tekemistä.

Koira ilmaisee opetetut homeet sekä mahdollisesti myös rakennuksessa ilmeneviä ilmavuotoja. Koiran merkitsemät paikat vaativat AINA näytteiden oton ja jatkotutkimuksen.