Homekoiraohjaaja Hannu, homekoira Pirkko ja homekoiraopiskelija Pimu

Homekoirapalvelun työläiset: Hannu, Pirkko ja Pimu
Homekoirapalvelun työläiset: Hannu, Pirkko ja Pimu
Homekoirapalvelu Homehurtta
Homekoirapalvelu Homehurtta
Hannu Santala on suorittanut homekoiranohjaajan 1.5 vuotisen tutkinnon sekä hyötykoirakouluttajan tutkinnon Keski-Pohjanmaan maaseutuoppilaitoksessa. Opisto on ainoa homekoiraohjaajia kouluttava taho Suomessa. Koulutuksesta vastasi useita alan asiantuntijoita. Koulutukseen kuului luotettava koiran ja ohjaajan tasotesti, jota valvoi kouluttajien lisäksi puolueeton Kokkolan koirapoliisi. Koulutuksen lisäksi Hannulla on kokemusta rakennustekniikka-alalta yli 30 vuotta. Hän on erikoistunut LVI-töihin, jonka kautta myös kiinnostus sisäilmaongelmiin on alkanut. Hannu on myös Suomen homekoirayhdistyksen jäsen ja hän kouluttaa itseään ja koiria säännöllisesti.


Hannu kertoo: 

"Homekoirana minulla on säännöllisesti tasotestattu Tsekinpaimenkoira Pirkko, joka on sinnikäs ja innokas etsijä sekä korkean työmoraalin omaava tasaisen varma työläinen. Se on koulutettu yli 30 eri homelajilla ja sädesienillä. 

Opiskelijana toimii nuori Lagotto Pimu. Se treenaa innolla  etsintähommia ja on niissä jo hyvin vakuuttava. Pimu nauttii suunnattomasti työskentelystä ja se jaksaisi etsiä homeita loputtomiin.

Opetan uusia lajeja koirille aktiivisesti ja taitoa meillä ylläpidetään säännöllisesti kouluttamalla.

Koirat elävät normaalia kotikoiran elämää Päiväkummussa, Vantaalla. Koirat ovat perheenjäseniä, joiden kanssa touhutaan säännöllisesti monipuolisesti."